Районна газета

Комунальний заклад Тростянецької міської ради "Тростянецька центральна районна лікарня"

м. Тростянець, вул.Нескучанська, 7
www.trostlik.hol.es

АМБРОЗІЯ: ПЛЮСИ ТА МІНУСИ

Амброзія – один з найбільш відомих карантинних  бур’янів, саме ця рослина стає причиною виникнення алергічної реакції у більшості людей. Питаннями знищення амброзії займаються на найвищому рівні, у багатьох містах і селах адміністрація населеного пункту щорічно виносить постанови про знищення цієї рослини, проводяться певні заходи по її знищенню, але   території ураження щоразу збільшуються.

ДИФТЕРІЯ НАСТУПАЄ! ЄДИНИЙ НАДІЙНИЙ МЕТОД ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ХВОРОБИ – ЩЕПИТИСЯ

В Україні вже зареєстровано 7 випадків дифтерії. Аби захиститися, необхідна вакцинація. Вакцина  безкоштовна та є в усіх районах і містах області.

Нещодавно у Чернігівській області зафіксовані чотири випадки дифтерії. Першим захворів хлопчик 11 років, який, з огляду на тяжкість стану, знаходиться у відділенні реанімації. Серед контактних в осередку виявлено ще три хворих: молодший брат хлопчика, мати та батько. Зараз всі вони госпіталізовані та одержують необхідну медичну допомогу. Таким чином, з початку року в Україні зареєстровано сім випадків захворювання.

КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПІДПИСАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ З ЛІКАРЕМ БІЛЬШЕ НЕ ПОТРІБНІ

МОЗ України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу. Розповідаємо, що змінилося.

Кампанія з вибору сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів триває з квітня. Це перша подібна кампанія національного рівня. За цей час виникла необхідність удосконалити порядок подання декларацій про вибір лікаря. Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, що набрали чинності 3 липня 2018 року.

ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.