Районна газета

Комунальний заклад Тростянецької районної ради "Тростянецька центральна районна лікарня"

м. Тростянець, вул.Нескучанська, 7
www.trostlik.hol.es

Вітання з професійним святом – Днем медичного працівника

Шановні працівники і ветерани медичної галузі району!

Щиро вітаємо Вас з нагоди професійного свята –

Дня медичного працівника!

Прийміть сердечну подяку за вашу самовіддану працю, врятовані життя та здоров’я співгромадян, віру і надію, яку ви даруєте людям.

 Сердечно бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, щастя, добра і благополуччя,невичерпної енергії, нових професійних здобутків!

Адміністрація і профспілковий комітет ЦРЛ.

Доступні ліки

Адміністрація КЗ « Тростянецька центральна районна лікарня» повідомляє,  що з 14.06.2017 року  до переліку аптечних закладів району, які відпускають ліки за рецептами згідно уроядової прогами « Доступні ліки», приєдналася аптека № 47 « Бажаємо здоров’я», яка знаходиться за адресою м.Тростянець, вул. Миру 2 «Б» .То ж пацієнти можуть отримати ліки за рецптами і в цій аптеці.

Адміністрація КЗ « Тростянецька ЦРЛ» 

ПАМ'ЯТКА для батьків щодо профілактики гострих кишкових інфекцій

Шановні батьки! Щоб уберегти ваші родини від таких поширених та небезпечних захворювань, як гострі кишкові інфекції (ГКІ), слід виховувати санітарно – гігієнічні навички у сім’ї та змалку привчати дітей до особистої гігієни.

          • Гострі кишкові інфекції – це група гострих інфекційних хвороб, що характеризуються ураженням шлунково – кишкового тракту з порушенням водно – мінерального обміну, загальною інтоксикацією.

          • Щоб уникнути ГКІ, після прогулянки, перед приготуванням їжі, у процесі готування та перед їдою слід ретельно мити руки з милом.

Ботулізм - це смертельно!

Ботулізм - хвороба, яка виникає в результаті отруєння токсинами бактерій ботулізму (Clostridium botulinum) і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи. Ці мікроби в природі поширені у ґрунті, в мулі водойм, куди потрапляють з кишечника риб, тварин, зустрічаються в грибах, фруктах і овочах. Сам по собі збудник ботулізму не є патогенним, він небезпечний саме через токсини, які виробляють його вегетативні форми (спори). Основною умовою для утворення токсину є відсутність доступу кисню (в консервах, товщі м’ясних і рибних продуктів).

Найчастіше реєструються захворювання, пов’язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в’яленої риби, м’ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти частіше викликають групові, «сімейні» спалахи захворювань.